Bethesda GyermekkórházA Magyarországi Református Egyház 1992-ben vette át a Fővárostól az egykori Apáthy István Gyermekkórház működtető jogát.
A 200 ággyal rendelkező gyermekintézmény kezdetben sebészeti ággyal működött, majd fokozatosan csökkenve jelenleg 34 ágyon látjuk el a korábbinál nagyobb számú beteget, talán jobb minőségben. Az oszgfhfgdghfdhgftály magának vallja Dr. Dénes János által képviselt hagyományokat.
Évente több mint 2200 fekvőbeteg és 20 000 ambuláns ellátást igénylő gyermek fordul meg osztályunkon. Fokozatosan bővült az ellátás profilja gyermekurológiai, gyermekortopédia mellett folyamatosan végzünk rectalis manometriát, 24 órás nyelőcső monitorizálást, gastrofiberoscopiás vizsgálatot. A műtéti ellátásban egyre nagyobb szerep jut a laparoscopos sebészetnek. Ezen módszerek elsajátítására munkatársaink hazai és külföldi tanulmány utakon vettek részt. Eseteinknek több mint fele traumatológiai ellátást igényel.
Ez év márciusától országos égési centrum kialakítására kaptunk megbízást. Égési sérült ellátásra jelenleg is megvannak az intenzív ellátás feltétele. Több munkatársunknak van égés-sebészeti tapasztalata, így ezen új kihívásnak is igyekszünk a jövőben megfelelni. A felépülő új centrum feltehetőleg az ország legmodernebb ilyen profilú intézménye lesz.
Az osztály orvosi közül ketten tartós külszolgálaton vannak, az osztály vezetésében is változás történt. A korábban vezető Dr. Schaffer József után 2001. március 1-tol Dr. Bálint Istvánt nevezték ki osztályvezető főorvosnak.